Strategisk storytelling eller dø

 

Storytelling. Adam og Eva og slangen i paradiset. Håndtegnet skitse. Sort hvid blyantstreg.
Adam og Eva og slangen i paradiset. Strategisk storytelling i praksis.

 

Storytelling skaber forandringer

Hjernen forstår verden gennem fortællinger (storytelling), og sådan har det været siden de første mennesker sad ved lejrbålet for at prøve at regne ud, hvordan man kunne snyde den farlige slange, der boede i nærheden. Sådan har det egenligt også været siden jeg fik fortalt godnathistorier, og hjernen er gearet til det. Storytelling er en ustoppelig kraft, der bør bruges i den gode sags tjeneste.

Faktisk er strategisk storytelling den eneste måde, der kan inspirere, overtale eller engagere andre mennesker.

Forestil dig, at du ved, hvad hjernen hungrer efter. Hjernen sulter. Hjernen leder efter brændstof fra alle de fortællinger, den møder, men hvad er brændstoffet? Og hvordan holder du læseren fikseret?

Storytelling er en gamechanger for alle, der nogensinde har trykket en blyant mod et stykke papir. Du tænker måske: Hvad er storytelling egenligt? Er storytelling online? Hvordan hænger storytelling og branding sammen?

Mist ikke fokus på grammatik, interessante karakterer, branding og flotte formuleringer – Du er nødt til at tænde hjernen og give hjernen, hvad den søger –  den ene ting, som alle engagerende historier har til fælles – ønsket om at lære, hvad der sker om lidt.

Forstå hvorfor hjernen er tiltrukket af historier og storytelling. Anvend værktøjet til at skabe forandringer i din virksomhed eller organisation. Første skridt:

What happens next…

Avatar for
Written by Emil Brandt Rex
Far.digter.borger.blogger Ekstrem praktisk og sansestimulerende tilgang til en meningsfyldt tilværelse med boganbefalinger, strategisk storytelling, stoicisme, markedsføring og massemedier.