Strategisk STORYTELLING i Praksis

Derfor skal du bruge strategisk storytelling i din markedsføring

(og din hverdag)

Anslået læsetid: 9 Minutter

 

Du har allerede en fordel – din historie og dit fingeraftryk.

Og du er den eneste, der kan fortælle på præcis din måde (strategisk storytelling)

Mennesker fortæller, fordi vi vil i kontakt med hinanden. Vi er hypersociale væsner, der ikke ønsker at være alene….. say what?

Så…… “storytelling og markedsføring” hænger sammen med mennesker som sociale væsner. Er det din pointe, at mennesket skal sætte i centrum af alt, hvad du laver? Ja, nemlig ja. Storytelling er branding i praksis. Thats what great storytellers know. – fortæller den erfarne tv producent Matt Chann i en Ted talk.

Strategisk storytelling i praksis. Barn læser strategisk storytelling for bamse. Strategi. Sådan virker storytelling på de sociale medier - Hvordan virker storytelling og branding? Storytelling er en god historie. 
Storytelling markedsføring.
Læs mere: Strategisk STORYTELLING i Praksis

Strategisk storytelling skaber forandring i markedsføringen og hverdagen

Hjernen forstår verden gennem fortællinger (storytelling), og sådan har det været siden de første mennesker sad ved lejrbålet for at prøve at regne ud, hvordan man kunne snyde den farlige slange, der boede i nærheden. Sådan har det egenligt også været siden jeg fik fortalt godnathistorier, og hjernen er gearet til det. Storytelling er en ustoppelig kraft, der bør bruges i den gode sags tjeneste.

Faktisk er strategisk storytelling den eneste måde, der kan inspirere, overtale eller engagere andre mennesker.

Forestil dig, at du ved, hvad hjernen hungrer efter. Hjernen sulter. Hjernen leder efter brændstof fra alle de fortællinger, den møder, men hvad er brændstoffet?

Og hvordan holder du læseren fikseret?

Storytelling er en gamechanger for alle, der nogensinde har trykket en blyant mod et stykke papir. Du tænker måske: Hvad er storytelling egenligt? Er storytelling online? Hvordan hænger storytelling og branding sammen?

Spis lige brød 🍞til, cowboy. Et skridt af gangen.


Du 🫵 lærer:

 • at fortællinger, ægte følelser, nærvær og engagement åbner døre
 • Storytelling skaber relationer og orientering
 • At storytelling viser handling, giver bedre forståelse og styrker forretningen

… så du siger egentligt, at jeg skal stoppe med at sælge ting og begynde af sælge fortællinger… (BINGO)

Sådan sælger du en støvsuger – eller hvad som helst

Strategisk storytelling er branding med hjertet

Strategisk storytelling er ikke traditionel markedsføring. Storytelling markedsføring ændrer gamet. Det er ikke

 • længere løgn, spam og skyldfølelser.
 • en forveksling af likes på sociale medier og ægte kundeforbindelser.
 • en genvej, hvor du køber opmærksomhed for at sælge middelmådige produkter
 • salg til gennemsnitsforbrugeren
 • prisen og tilbud

Storytelling markedsføring: Altså marketing, der bruger strategisk storytelling er:

 • empati
 • gavmildhed
 • et godt produkt
 • din fortælling
 • kundeservice
 • mennesker og historier, der bliver virale

Nå, men det lyder jo alt sammen meget fint, men kan du blive mere praktisk? Jeg spørger derfor igen: Hvad er storytelling?

Fortæl mig: Hvordan bruger jeg storytelling i praksis? Fortæl mig, hvordan jeg tænder hjernen.

Fint, men jeg må advare dig. Det er mægtige kræfter, du fifler med.

Det første skriveråd vil lære dig at hacke opmærksomheden allerede fra første sætning.

 

Fire eksempel på strategisk storytelling i praksis

Storytelling branding i praksis

Lad os se nærmere på et praktisk eksempel på storytelling som branding: Virksomheden “Good Vibes Clothing”. De bruger strategisk storytelling til at skabe et autentisk brand image og opbygge følelsesmæssige bånd med deres kunder.

Good Vibes Clothing fortæller hverdagshistorier om mennesker, der har haft en positiv oplevelse med deres tøj. De deler små, personlige historier om kunder, der har følt sig selvsikre og glade, når de har haft deres tøj på. Disse historier skaber en tæt forbindelse mellem brandet og kunderne, da de kan relatere til de følelser, der bliver beskrevet.

Virksomheden bruger også værdibaseret storytelling til at formidle deres mission og vision. De fortæller historier om, hvordan de arbejder for at skubbe samfundet i en positiv retning. For eksempel donerer de en del af overskudet til velgørende organisationer, der arbejder for at bekæmpe fattigdom og støtte udsatte grupper. Disse historier viser, hvordan Good Vibes Clothing er med til at skabe en større betydning i verden og dermed bidrager til samfundet. Det styrker deres brand image og appellerer til kunder, der ønsker at støtte virksomheder og finde bæredygtige løsninger på verdens udfordringer.

Strategisk storytelling bliver dermed branding i praksis

Good Vibes Clothing er virkelig gode til at få deres kunder til at føle sig specielle og værdsatte. De bruger strategisk storytelling på de sociale medier for at opbygge et tættere forhold til deres kunder. De beder dem om at dele deres personlige historier om, hvordan tøjet har påvirket deres liv og følelser. DET KAN DU OGSÅ! Det er virkelig fantastisk, fordi det viser, at Good Vibes Clothing engagerer sig i deres kunder og ønsker at lære dem bedre at kende. Når kunderne deler deres historier, kan andre mennesker også blive inspireret og motivere til at købe tøjet. Det er en smart måde at skabe loyalitet og engagere kunderne på. Ved at lytte til deres kunders historier kan Good Vibes Clothing også lære mere om, hvad der virkelig betyder noget for målgruppen og tilpasse deres produkter og budskaber derefter.

Det er virkelig en win-win situation for både Good Vibes Clothing og deres kunder!

Du kan nu vælge at læse tre andre eksempler på strategisk storytelling som personlig branding eller lade være. Det er op til dig.

Et altafgørende førstehåndsindtryk “About us-page”

Hvilken foretrækker du? Og hvorfor? Og hvad har de tilfælles (udover fiktionskoden #fortællingen)?


Vi afbryder fortællingen med en vigtig nyhed……

Welsh Corgi Pembroke læser højt og spiller guitar. Kæledyr udklædt. Hundekostume. Hunde Guitarist.
Lyt til musik og højtlæsning

Jeg må tilbage til den virkelige verden, Severin, min welsh corgi Pembroke kalder på mig. Han vil spille guitar og synge om nærvær og hundekiks. Han er fan af Ryan Gosling og kolorte, fungerende kommunikationsansvarlig, makulator og den kreative chef, så jeg må hellere lytte.

Jeg uddyber med en opskrift på storytelling, når bossen giver tilladelse

Hvis du vil være sikker på, at du får opdateringen, så skriv dig på nyhedsbrevet.
Storytelling markedsføring FTW!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er storytelling?

Ordnet.dk definerer storytelling som “Det at fortælle (gode) historier”, men den forklaring bør uddybes, ikke sandt? Parentesen () indikerer, at der er mere til forklaringen end der umiddelbart ser ud til at være.
Storytelling – more than meets the eye!

Bonusinfo: “More than meets the eye” er et ikoniske slogan fra Transformers franchiset – sær den animerede tv-serie og legetøjslinje, der debuterede i 1980’erne. Sloganet passer også ret fint til Ordnets definition af storytelling.

Hvad er strategisk storytelling?

Strategisk storytelling 👀 (En definition) ⬇️
Strategisk storytelling er fortællende og strategisk markedsføring. Markedsføring og branding, der engagerer alle sanser – gennem tale, skrift, billeder, dufte eller lyde – med det formål at indfange og berøre modtageren på et meningsfyldt niveau i hverdagen. Målet er at skabe en forståelse, der ikke blot informerer, men også følelsesmæssigt forankrer budskabet og dermed fremmer lysten til at dele den gode historie.

Følelsen, når man bare bliver nødt til at fortælle sin bedste ven noget…”Hey! Har du hørt, at…….”

I praksis samler den strategiske storytelling de ord og billeder, der fortæller historien om din virksomhed, produkt eller hverdag på en måde, der fænger og forbliver i hukommelsen. Ved at benytte sig af de klassiske elementer, som en velskrevet fortælling rummer, fremhæves virksomhedens særlige værdier og identitet, hvilket gør, at virksomheden bliver husket og adskiller sig fra andre.
Den dygtige anvendelse af storytelling er ikke blot en markedsføringsstrategi eller markedsføringsstunt, men en reel mulighed for at skabe en ægte forbindelse med virksomhedens kunder.
Ved at mestre strategisk storytelling kan du inspirere, engagere og bevæge din målgruppe på en måde, der skaber en varig og meningsfuld effekt på dit brand og virksomhedens fremtid.
Det er faktisk den eneste måde, du kan gøre det på.

Hvordan skriver jeg en fængslende ‘About us’ page?

Tillad mig at være ærlig. Du er ikke den første, der spørger. Skriv dig på Email-listen herunder, så får du den så hurtigt som muligt.

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Læs mere om strategisk storytelling

Avatar for
Written by Emil Brandt Rex
Far.digter.borger.blogger Ekstrem praktisk og sansestimulerende tilgang til en meningsfyldt tilværelse med boganbefalinger, strategisk storytelling, stoicisme, markedsføring og massemedier.