Slug kamelen: Leveregler fra et ægteskab i opbrud

Tid til at sluge kameler

Jeg vidste, at salgsskiltet ville ankomme, men det rammer mig alligevel som en snebold, da jeg ser det stå foran huset. Jeg hopper af cyklen, kroppen er afslappet, men indeni mærker jeg en uro. Det må ikke ske. Jeg tøver et øjeblik. Jeg sluger en kamel. Severin, vores ræverøde Welsh Corgi pembroke kommer løbende og logrer. Han presser sin pels mod mine ben. Han smiler. Han forstår ikke, at huset skal sælges. Han forstår ikke, at menneskeforældrene Kristine og Emil bevæger sig i hver sin retning. Han begynder at løbe i cirkler og rulle sig i sneen. Han elsker sne. Varm ånde bølger ud af hundes hals. Mine hænder giver slip på cyklen, den læner sig mod stakittet. Støvlerne knirker mod den snavsede sne på fliserne få meter fra indgangen til villaen, hvor vores datter styrter frem. Jeg tænker på den vigtigste beslutning i mit liv. Jeg tænker, at det hele ikke handler om dig. Jeg tænker på biodiversiteten i den vilde have, som havearkitekten har forandret.

I træerne sidder en flok solsorte. For dem er det en helt almindelig onsdag i november 2022 i Næstved – tæt på Herlufsholm skolen, susåen og centrum.

Slug kamelen – et køleskabsmanifest

Det tidligere ægtepar Flemming Møldrup og Julie Ralund har skrevet bogen “Slug kamelen – leveregler fra et skilt ægteskab.”  De giver et køleskabsmanifest til at gøre skilsmisser nemmere:

  1. Vi overleverer til hinanden og ikke gennem vores barn. Barnet er ikke budbringer.
  2. Vi er ALTID på hold med hinanden. Nok er vi tre – far – mor og barn. Nok kan vi tale om alt. Men vi kan ikke spilles ud mod hinanden. Vi sætter os aldrig i en position, hvor vi lader os overtale til at danne kliker. Vores barn skal vide, at vi står sammen om det. Det betyder også, at vi begge to skal vide, hvordan vores barn har det.
  3. Vi konfronterer hinanden og ikke vores barn. Hvis barnet fortælles os noget, som vi ikke forstår, eller som gør os usikre, så ringer vi til hinanden.
  4. Vi taler altid pænt om hinanden og om hinandens kærester.
  5. Vi flekser (meget) (stadig)
  6. Vi savner ikke. Vi glæder os til at ses.
  7. Vi gør os umage. Som forældre og som ekser.
  8. Vi gør os meget umage.
  9. Vi tænker på vores barns behov før vores eget.
  10. Det gør ikke noget at blive lidt træt af hinanden, men fiks årsagen, så det ikke vokser til noget permanent, for der er kun én, der betaler ved kasse 1, når du ikke opfører dig ordenligt over for din eks. Og det er dit barn.#køleskabsmanifestet

Fokus på bolden

Vi er begge kede af det. Vi er begge kede af udfaldet. Jeg er sikker på, at vi kommer til at støtte hinanden på mange måder, så Leonora får en god barndom. Vi er begge skilsmissebørn, og vi ved, at det gør ondt.

Vi skaber nogle nye rammer for Leonora i Næstved. Vi bliver boende i området, så vi begge kan være tæt på Leonora. Det giver også ro i maven for os begge.

Vores fælles styrker er, at vi er nysgerrige af natur.

Vi er grundlæggende enige om, at Leonora ikke skal betale for, at hun bliver et delebarn. Vi er nødt til at se udover vores egne behov og lade dem komme længere nede i processen. Det vigtigste er vores datter.

Tak til Leonora – vores kærlighedsbarn.

Uden et klart fokus på dig, var der ingen forældreskab, der var værd at skrive om.

Tæt på Herlufsholmskoven, Susåen og centrum. Se huset her: Se haven her

Ønsker I at bo tæt på byen og samtidig med den smukkeste natur lige udenfor døren, får I her den perfekte beliggenhed. Ejendommen er beliggende i det attraktive boligområde Lille Næstved med kun 100 meter til populær skole og få minutters gang til smukke grønne områder som Herlufsholm skov, hvor I kan gå ture langs Susåen, som kan følges hele vejen til centrum. I nærområdet er der endvidere institutioner, gymnasium og idrætsfaciliteter, som alt sammen gør dagligdagen for en børnefamilie lettere.

Den klassiske funkisvilla fra 1938 er beliggende for enden af en lukket vej og indeholder hele 253 etagemeter fordelt på 3 plan. Huset er gennemgribende moderniseret og indeholder i stueplan entré med trappe til 1. sal og nedgang til kælder. Pænt badeværelse med bruseniche, hyggelig opholdsstue i forbindelse med stort køkken alrum med hvidt Kvik-køkken med ø. Fra køkken alrum er der udgang til en dejlig træterrasse med aftensol på den ene side og til forhaven på modsatte side. 1. salen indeholder stort soveværelse med skabsvæg, 2 store børneværelser samt stort, lækkert badeværelse med bruseniche og badekar. Kælderen er indrettet med indgang fra haven, viktualierum, vaskerum og 2 gode, store disponible rum.

Sælger har haft havearkitekt på den nemme, lukkede have, som bl.a. byder på flere gode solkroge, bålsted, vandspil, nedgravet trampolin og flere frugttræer og buske. Herudover er der flisebelagt indkørsel og en muret garage på 15 m2.

Alt i alt rummer boligen de perfekte rammer for familien, som ønsker god plads og en let og praktisk dagligdag tæt til alt.

Vild have – uden at sluge kameler

Drømmer du om mere natur i din have, flere fugle og insekter, klimarobuste planter, at udnytte dit regnvand, om selvforsyning og bæredygtigt design?  Du finder det hele på Ahornvej 1, og du er bestemt ikke den eneste, der tænker på naturen i øjeblikket. Bæredygtighed og grøn omstilling er voksende her i 20 ´erne, hvilket også er tankerne bag havedesignet på Ahornvej 1.

Gør noget godt for naturens, dyrelivets og ikke mindst din egen skyld – Vi savner det allerede.

Og en vild have kan sagtens være både hyggelig og nem at holde. Med en gennemarbejdet og  næsten færdig udført haveplan er du i mål – se før og efter billeder

Ser du ikke skovspurvene, edderkopperne, myrerne, egernene? De bygger alle på deres lille kosmos. Vi tror på, at havearkitekt Grønne glimt kan skubbe verden fremad, og vi har altid tænkt, at man skal efterlade verden bedre end man fandt den. Det er vores purpose. Det giver vi videre nu.

Og det er en af grundene til, at jeg samler affald i skoven. Læs mere i artiklen: Derfor samler jeg skrald i skoven

Du er her Forside » Stoicisme, Marketing, markedsføring, content marketing, storytelling, strategisk storytelling » Slug kamelen: Leveregler fra et ægteskab i opbrud
Avatar for
Written by Emil Brandt Rex
Far.digter.borger.blogger Ekstrem praktisk og sansestimulerende tilgang til en meningsfyldt tilværelse med boganbefalinger, strategisk storytelling, stoicisme, markedsføring og massemedier.