Hvilke gode bøger skal man læse?

Det bliver jeg ofte spurgt om, og jeg har derfor lavet min egen mailliste (læseliste) med inspiration til din næste læseoplevelse og måske nye sider af livet. Jeg elsker bøger, og den måde, som bøger kan skabe betydning for læseren og samfundet.

Bøger og børnebøger på hylder. Næstved. Gode bøger.

Jeg sender hver måned en email med 2-5 fantastiske bøger, som jeg har læst, vurderet og tænker, at du vil kunne lide. E-mailen er enkel, letforståelig og konstruktiv, og det er sandsynligvis derfor, at den vokser i sit omfang.

Jeg skriver en enkelt sætning om bogens hovedbudskab, sammenligner den med andre relevante bøger og skriver en tanke eller to, om hvorfor jeg synes, at den bog er vigtig.

“Indtil jeg frygtede, at det ville blive taget fra mig, havde jeg aldrig elsket at læse. Man elsker ikke at trække vejret.

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

Tilmelding til inspiration – serveret på email

Hvorfor skal jeg læse bøger?

De gamle romere fandt ro og mening i bøger. Den romerske filosof, politiker, stoiker og forfatter Seneca sagde bl.a., at bøger nærer og forfrisker sindet. Bøger giver et holdepunkt i en digitaliseret og informationstung hverdag. Og initiativerne afspejler min stoiske grundfilosofi om, at man bør efterlade verden bedre end man fandt den.

Hvorfor skriver du boganbefalinger?

Siden jeg begyndte at skrive min månedlige email, har folk spurgt mig, hvorfor jeg laver boganbefalinger og læselister.  På mange måder minder spørgsmålet mig om det samme spørgsmål, som folk stiller mig, når de opdager, at jeg samler skrald i naturen. Det handler grundlæggende om at gøre en god gerning og bidrage til en bedre verden – Det kan lyde ambitiøst, men jeg tror på, at forandringen kommer et skridt af gangen, og jeg forsøger at praktisere det i min lille del af verden. Lidt mere poppet kaldes det også “pay it forward”.

Bøger reducerer stres. De bedste bøger nogensinde.

 

Listen er en hyldest til store værker, bøger og andre menneskers arbejde.

  • Du får også anmeldelser af den børnelitteratur, som min datter synes er fantastisk. Det er dermed ikke kun dybt alvorlige anmeldelser, der bliver sendt til din postkasse – nogle børnebøger er simpelthen bare sjove. 
  • Listen er et hemmeligt våben til dem, der vil læse for at blive klogere på verden og forbedre sine egne vilkår, livsindstilling og situation.

Jeg befinder mig i et krydsfelt, hvor jeg konstant møder nye bøger. Det sker gennem et samarbejde med forfattere, antikvariater, folkeoplysende foreninger, pressen, politikere, virksomheder og gymnasier. Jeg deltager i debatskabende aktiviteter på aftenskoler og frivillige foreninger.
Jeg ejer desuden min egen kommunikationsvirksomhed, der har specialiseret sig i strategisk storytelling. Det betyder samlet set, at jeg læser bøger, der gik ud af print for 100 år siden, fremtidens bestsellers, de bedste bøger nogensinde, klassiske bøger, aktuelle bøger, anmelderoste bøger og meget mere. Du kan få en fornemmelse af det, der er på vej ved at se på læselisten over anbefalede bøger, som man skal læse og bør basere sit liv på.

Hvis du tænker, hvilken bog skal jeg læse for at blive mere produktiv, klogere på mine omgivelser, verden og blive inspireret til at skabe forandringer…. Så…

Indtast din email for at få mindre stress, mere ro og inspiration til aftensmaden:

”Intet menneske er en ø; enhver bog er en verden.”

Historien om A.J. Fikrys liv af Gabrielle Zevin

Relaterede artikler

Du er her Forside » Hvilke gode bøger skal man læse?